UEFA laat 20.000 toeschouwers toe bij Europese Supercup

UEFA laat 20.000 toeschouwers toe bij Europese Supercup ANP

De UEFA laat op 24 september ongeveer 20.000 toeschouwers toe bij de wedstrijd om de Europese Supercup, die gaat tussen Bayern München en Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in de Puskas Arena van Boedapest en de Hongaarse autoriteiten staan toe dat ongeveer 30 procent van de capaciteit van het stadion wordt gebruikt.

Vorig week nog werden de Champions League en de Europa League afgewerkt achter gesloten deuren. Vooralsnog blijft dat ook de regel bij de komende internationale wedstrijden. Het toelaten van fans bij de Supercup is een uitzondering.

Het betreft, zo zegt de UEFA, een pilot. "Hoewel we blij zijn dat we de afgelopen maanden weer hebben kunnen voetballen, is het jammer dat dit zonder fans gebeurt. In nauwe samenwerking met de Hongaarse autoriteiten gaan we nu kijken of het toelaten van supporters bij dit duel binnen alle protocollen past, waarbij de veiligheid van alle betrokkenen voorop staat."

De wedstrijd om de Supercup, tussen de winnaar van de Champions League (Bayern) en de Europa League (Sevilla), geldt als de officiële opening van het internationale voetbalseizoen.

Nieuws

menu