'UEFA dreigt EK-finale van Londen naar Boedapest te verplaatsen'

'UEFA dreigt EK-finale van Londen naar Boedapest te verplaatsen' ANP

De finale van het EK wordt alleen in Londen gespeeld als alle bezoekers niet eerst in quarantaine moeten. Op dit moment moeten reizigers bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk tien dagen in zelfisolatie. Daarom dreigt de Europese voetbalbond UEFA de wedstrijd naar Boedapest te verplaatsen, schrijft de Britse krant The Times.

"Er is altijd een noodplan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de laatste wedstrijden in Londen plaatsvinden", zegt de UEFA in een verklaring. De Europese voetbalunie is in gesprek met de Britse regering om een oplossing te vinden.

Bij de finale van het EK op 11 juli op Wembley worden 40.000 toeschouwers toegelaten. Dat geldt ook voor beide halve finales, die eveneens in Londen worden gespeeld. Voor veel andere zaken zijn de coronamaatregelen vanwege de verspreiding van de zogenoemde Delta-variant uit India verlengd tot 19 juli. Door die variant is het besmettingscijfer de laatste weken weer gestegen in Groot-Brittannië.

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar het Nederlands elftal volgende week zondag speelt in de achtste finales, gelden geen quarantaineverplichtingen voor EK-bezoekers. In het Ferenc Puskás-stadion van de Hongaarse hoofdstad zijn ruim 60.000 toeschouwers welkom.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport