UEFA dankt zorgmedewerkers bij hervatting Europese clubtoernooien

UEFA dankt zorgmedewerkers bij hervatting Europese clubtoernooien ANP

De spelers van de teams die komende week de Champions League en Europa League hervatten, danken namens de UEFA alle zorgmedewerkers in de wereld. Op de shirts komt de tekst 'Thank you' te staan. Teams mogen er ook voor kiezen die woorden in een door hun gekozen taal op het shirt te zetten.

"We mogen de mensen niet vergeten die ons de kans hebben gegeven om opnieuw met voetballen te beginnen", zegt Aleksander Čeferin, voorzitter van de UEFA.

Naast de tekst op de shirts wordt er rond de wedstrijden ook een spotje van de Europese voetbalbond uitgezonden. Daarin komt ook Memphis Depay voorbij. De aanvaller treft vrijdag Juventus in de achtste finales van de Champions League. Lyon won het eerste duel met 1-0.

Minuut stilte

Alle wedstrijden in de achtste finales van de Champions League en Europa League beginnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van het coronavirus.

De aanvoerders van alle teams dragen verder een band met de tekst 'No to Racism', om aan te geven dat de UEFA tegen elke vorm van discriminatie is.

Nieuws

Meest gelezen