Tweevoudig winnaar Pogacar: parcours Tour 2022 heeft alles

Tweevoudig winnaar Pogacar: parcours Tour 2022 heeft alles ANP

De Sloveense wielrenner Tadej Pogacar kijkt reikhalzend uit naar de Tour de France van volgend jaar. De 23-jarige Pogacar, winnaar van de laatste twee edities van de Tour, kreeg bij de presentatie van de etappes in Parijs een afwisselend parcours gepresenteerd met onder meer een kasseienrit, twee tijdritten en vijf aankomsten bergop.

"Ik kijk uit naar de race van volgend jaar, dit parcours heeft alles in zich", aldus de klimmer van Team Emirates. "Het wordt leuk. Ik weet niet wat de sleuteletappe is. Er zijn heel veel etappes waarin je de Tour kan verliezen en ook etappes waarin je de Tour kan winnen."

De Sloveen werd afgelopen zomer in Parijs voor de tweede keer gehuldigd als winnaar van de Tour. Pogacar nam naast het geel ook steeds de bolletjestrui en witte trui mee naar huis, als winnaar van het berg- en jongerenklassement. De Sloveen schreef dit jaar naast de Tour ook twee klassiekers op zijn naam: Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Hij bewees daarmee een alleskunner te zijn, die volgend jaar op 1 juli als favoriet voor zijn derde Tourzege op rij aan de start staat in Kopenhagen.

Nieuws

Meest gelezen