Twee hockeysters weg bij Oranje vanwege coronavirus

Twee hockeysters weg bij Oranje vanwege coronavirus

Twee hockeysters weg bij Oranje vanwege coronavirus ANP

Twee hockeysters hebben het hotel van de Nederlandse selectie moeten verlaten vanwege het coronavirus. Zij dienen de eerste wedstrijd voor de Pro League tegen Groot-Brittannië, dinsdag in Amsterdam, over te slaan. Om wie het gaat, heeft de Nederlandse hockeybond KNHB niet bekendgemaakt. Een speelster testte positief en van de ander was het resultaat waarschijnlijk positief. Die tweede hockeyster zal opnieuw getest moeten worden.

Nadat alle testresultaten van haar speelsters bekend waren, wees bondscoach Alyson Annan een selectie van achttien hockeysters aan voor het eerste duel met Groot-Brittannië. Van de zogenoemde Tokio-trainingsgroep zijn Felice Albers, Marloes Keetels, Frédérique Matla, Malou Pheninckx en Marijn Veen niet van de partij.

Bij de mannen kon bondscoach Max Caldas een keuze maken uit zijn voltallige trainingsgroep van 25 spelers. Niemand testte positief op het coronavirus. Voor het eerste duel met Groot-Brittannië, op dinsdag na de vrouweninterland, zijn Seve van Ass, Sander Baart, Jelle Galema, Jonas de Geus, Jip Janssen, Mink van der Weerden, en Maurits Visser niet opgeroepen.

Donderdag spelen de Nederlandse teams in het Wagener Stadion in Amsterdam opnieuw tegen Groot-Brittannië. Bij de vier duels van Oranje is geen publiek welkom.