Turntrainer Kooistra wil verandering en treedt terug

Turntrainer Kooistra wil verandering en treedt terug ANP

Coach Wolther Kooistra van topturnster Sanna Veerman en TURNZ Amsterdam Gymnastics treedt terug "om ruim baan te maken voor structurele verandering in de turnwereld", zoals een persbericht meldt. Zijn pupil Veerman maakt deel uit van de nationale selectie. Kooistra behoort niet tot de trainers over wie klachten over fysieke en geestelijke mishandeling zijn geuit.

De KNGU besloot vorige week om het topsportprogramma voor de turnsters stil te leggen naar aanleiding van de vaak schrijnende verhalen van turnsters die spraken van slaan, schoppen, kleineren en pesten door coaches. De bondstrainers Vincent Wevers en Gerben Wiersma werden daarbij genoemd en hebben hun werkzaamheden moeten staken.

Technisch directeur Mark Meijer van de KNGU heeft deze week gesprekken gevoerd met de clubs waar trainers in dienst zijn die ook betrokken zijn bij het topsportprogramma. Zijn verzoek aan de clubs was om die trainers ook een stap opzij te laten zetten. Kooistra is de eerste die hier gehoor aan geeft. De bond stuurt maandag een brief aan de clubs waarin hij formeel verzoekt de betrokken trainers aan de kant te zetten.

Nieuws

menu