Turncoach Louter derde clubtrainer die stap opzij doet

Turncoach Louter derde clubtrainer die stap opzij doet ANP

Turncoach Frank Louter van TON Almelo is de derde clubtrainer die omwille van het onafhankelijk onderzoek naar misstanden in het vrouwenturnen een stap opzij doet. Dat bevestigde de gymnastiekbond KNGU. Eerder deden Wolther Kooistra (TURNZ Amsterdam Gymnastics) en Nico Zijp (Flik-Flak) dat al. Zij geven gehoor aan het verzoek van de turnbond hun activiteiten te staken.

De KNGU besloot eind juli het topsportprogramma voor de turnsters stil te leggen naar aanleiding van de vaak schrijnende getuigenissen van oud-turnsters die spraken van slaan, schoppen, kleineren en pesten door coaches. De bondstrainers Vincent Wevers en Gerben Wiersma werden daarbij genoemd en zijn door de bond op non-actief gesteld.

Technisch directeur Mark Meijer van de KNGU voerde vorige week gesprekken met de vier clubs waar trainers in dienst zijn die ook turnsters coachen die deel uitmaken van de topsportselectie. Zijn verzoek aan de clubs was om die trainers ook een stap opzij te laten zetten in het belang van het onderzoek naar "grensoverschrijdend gedrag in de gymsport" dat wordt geleid door hoogleraar sport en recht Marjan Olfers. De vierde coach die nog moet reageren is Patrick Kiens (PAX Haarlemmermeer).

Nieuws

menu