Tropisch raceweekend in Spanje verwacht

Tropisch raceweekend in Spanje verwacht ANP

De Grand Prix van Spanje wordt komend weekend in Barcelona verreden onder tropische omstandigheden, meldt Weeronline. Er is veel zon en de temperaturen lopen op naar 31-33 graden. De kans op verkoelende regen is uiterst klein.

Tijdens het hele raceweekend zijn de weersomstandigheden vrijwel gelijk met veel zon en tropische temperaturen. Op vrijdag tijdens de vrije trainingen lopen de maxima op tot 32 graden. De wind is slechts zwak en waait uit het zuiden.

De derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag worden eveneens onder tropische omstandigheden verreden. De zuidenwind is dan wel iets in kracht toegenomen en waait zaterdag meest matig. De temperatuur stijgt naar ongeveer 33 graden.

Ook op zondag tijdens de race schijnt de zon weer volop en waait er een matige zuidenwind. Er zijn wel wat stapelwolken zichtbaar, maar de kans op regen is met 15 procent klein. Het kwik geeft ongeveer 31 graden aan, maar het asfalt zal waarschijnlijk bloedheet zijn waardoor er meer en sneller bandenslijtage voor zal komen.

Nieuws

menu