Trainer Tuchel neemt Neymar en Mbappé niets kwalijk

Trainer Tuchel neemt Neymar en Mbappé niets kwalijk

Trainer Tuchel neemt Neymar en Mbappé niets kwalijk ANP

Kleine details maakten het verschil, oordeelde trainer Thomas Tuchel van Paris Saint-Germain na de 1-0-nederlaag in de finale van de Champions League tegen Bayern München. "Ik ben ervan overuigd dat als wij de eerste goal hadden gemaakt, wij ook de wedstrijd hadden gewonnen. In deze wedstrijd werd mij al snel duidelijk dat de ploeg die als eerste zou scoren, zou winnen", zei de Duitse coach.

Hij nam zijn sterspelers Neymar en Kylian Mbappé niets kwalijk. "Ik ben nog steeds heel trots op die jongens", zei hij over het aanvalsduo, waar de club uit Parijs 400 miljoen euro voor neertelde om hen te verwerven. "Natuurlijk wil je dat Neymar en Kylian scoren, maar het lukt niet altijd. Neymar liet andermaal zijn ongelooflijke talent zien en toonde mentaliteit. Wat Mbappé betreft, voor hem was het lastig omdat hij net terug is van een zware blessure. Het was al een wonder dat hij überhaupt in het veld stond."

Tuchel berustte in de nederlaag. "Ook al geeft verliezen je het ergste gevoel dat er is. We hebben verloren van een van de sterkste clubs van Europa, misschien wel de sterkste gezien het geweldige team. Ik ben ontgoocheld, maar ook trots op onze mentaliteit en de manier waarop we hebben gespeeld. Onze ploeg moet dit niveau vasthouden en op voortbouwen voor de toekomst."