Trainer Slot klaagt niet over 'cruciaal' moment in blessuretijd

Trainer Slot klaagt niet over 'cruciaal' moment in blessuretijd ANP

Trainer Arne Slot van Feyenoord wilde na het gelijkspel tegen NEC (1-1) niet openlijk klagen over het afgekeurde doelpunt in blessuretijd van Santiago Giménez. NEC-doelman Jasper Cillessen schoot de bal bij een uittrap tegen de Mexicaan aan, die net buiten het strafschopgebied stond. Giménez pikte de bal op en schoot die in het lege doel, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük had op dat moment al gefloten.

"Ik denk dat ik me vooral moet focussen op waar wij invloed op hebben en zo min mogelijk hier iets van moet vinden", zei Slot. "Voor zo ver mijn spelregelkennis reikt, mag je bij een uittrap volgens mij geen beweging richting de bal maken. En dat deed Giménez helemaal niet, hij stond stil. De bal werd tegen hem aan geschoten. Vervolgens legde hij de bal in het lege doel, maar toen had de scheidsrechter al afgefloten. Giménez kreeg een gele kaart omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan onsportief spel. Ik snap dat jullie hierover beginnen, want het was een cruciaal moment in de 96e minuut. Maar daarvoor is ook al 96 minuten gevoetbald. Wij moeten vooral kijken waarom we hier punten verspelen terwijl we de eerste 30 minuten veel beter zijn."

Het puntenverlies van Feyenoord leidde na afloop tot wat ontevreden reacties van de supporters in het uitvak. "Dat was niet top, maar wel volkomen terecht", zei aanvoerder Orkun Kökcü bij ESPN. "Ze steunen ons altijd met alles wat ze hebben. Het is voor ons ook balen dat we ze niets terug kunnen geven. Het moet veel beter. Als je hier gelijkspeelt, moet je meer dan teleurgesteld zijn."

Nieuws

menu