Trainer Schmidt weet zaterdag wie hij tegen Vitesse kan opstellen

Trainer Schmidt weet zaterdag wie hij tegen Vitesse kan opstellen ANP

PSV-trainer Roger Schmidt krijgt zaterdag duidelijkheid over wie hij zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse de beschikking heeft. De spelers van de Eindhovense club ondergingen vrijdag een nieuwe coronatest. "We krijgen zaterdag nog een update. Dan blijkt wie er inzetbaar zijn en wie niet", aldus Schmidt, die donderdag in het Europa League-duel met Granada (1-2) Cody Gakpo, Pablo Rosario, Jordan Teze en Eran Zahavi wegens corona miste.

"Als we goedkeuring krijgen, zullen ze terugkeren in de wedstrijdselectie", zei Schmidt over dat viertal. "Ze zijn in goede conditie, hebben geen symptomen en zijn klaar om te spelen."

PSV had het met een uitgedunde selectie moeilijk tegen Granada, zeker toen halverwege ook nog de Duitse spelmaker Mario Götze wegviel. Schmidt: "We hebben een goede selectie, maar ieder team dat vijf basisspelers mist, zal dat voelen. Neem bijvoorbeeld het samenspel. Een team dat ingespeeld is, voetbalt beter."

Ryan Thomas kan na een blessure zondag vermoedelijk weer bij de selectie aanhaken. De langer uitgeschakelde Marco van Ginkel verscheen vrijdag ook op het veld. "Hij heeft voor het eerst meegedaan met wat pass- en trapoefeningen. Hij is op de goede weg en we hopen dat hij binnenkort écht kan aansluiten bij de groepstraining. Tegelijkertijd willen we hem niet onder druk zetten", aldus Schmidt, die een lastige wedstrijd verwacht tegen Vitesse. "In de voorbereiding zagen we al dat het een goed team is. Vitesse speelt met een duidelijke gedachte. Compact, sterk in de omschakeling en met een hoge intensiteit."

Nieuws

menu