Trainer Schmidt verwacht andere houding van Ihattaren

Trainer Schmidt verwacht andere houding van Ihattaren ANP

Mohamed Ihattaren zal bij PSV meer moeten brengen dan hij op dit moment doet. Trainer Roger Schmidt zei zondag voor aanvang van het uitduel met FC Groningen dat hij niet helemaal tevreden is hoe de middenvelder zich momenteel presenteert.

"Hij heeft na de interlandperiode niet op de manier getraind zoals hij kan. Dat heb ik hem ook gezegd. Het is goed dat hij dat zelf ook ziet", aldus Schmidt tegen FOX Sports. "We hebben veel mogelijkheden op dit moment. Ik kies er nu voor om met Mauro Junior en Cody Gakpo aan de zijkanten te spelen."

Schmidt wil dat PSV bij balverlies direct de tegenstander over het hele veld opjaagt. Van de middenvelders wordt in zijn speelwijze veel verwacht, vooral in de omschakeling. Ihattaren had bij de trainers die hij hiervoor had een wat vrijere rol.

"Voor mij is het belangrijk dat een speler dan met een goede reactie komt. Dat heeft Mo gedaan. Ik hoop dat hij er vandaan nog in komt en het antwoord op het veld geeft", aldus Schmidt. "Ik wil hem helpen, helpen om hem verder te laten ontwikkelen."

Nieuws

menu