Trainer Schmidt is voorzichtig met spits Malen

Trainer Schmidt is voorzichtig met spits Malen

Trainer Schmidt is voorzichtig met spits Malen ANP

Donyell Malen had zondag vanaf het begin mee kunnen doen in de uitwedstrijd van PSV tegen Vitesse. Trainer Roger Schmidt wilde echter geen risico nemen met de aanvaller, die onlangs terugkeerde na een zware knieblessure. "Als voetballer wil je altijd spelen, maar je moet soms ook naar het grotere plaatje kijken", zei Malen, die de laatste dertig minuten meedeed en zijn elftal met 2-1 zag verliezen.

De keuze van Schmidt was best opmerkelijk. Hij had namelijk niet de beschikking over basisspelers Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Cody Gakpo en Mario Götze. Op de reservebank zaten, naast Malen, slechts twee andere veldspelers.

"Het is een hele aparte situatie, een hele aparte aanloop. Veel jongens zijn er nu niet. Als team probeer je dicht bij elkaar te zijn", aldus Malen, die veel te vinden was aan de linkerkant. "In het centrum was het heel druk, ik probeerde de ruimte aan de zijkant te zoeken."

PSV leek in de slotfase een strafschop te krijgen, maar scheidsrechter Bas Nijhuis draaide die beslissing terug. "Dat hij de beelden ging bekijken, vond ik best opmerkelijk. Hij stond dichtbij de situatie en floot. Mij leek het wel een penalty. We hebben veel pech gehad vandaag."

PSV verloor donderdag in de Europa League ook met 2-1, toen van Granada. Malen: "Twee keer verliezen is nooit goed, zeker niet als PSV zijnde. We kennen een beetje onze situatie, maar daar moeten we het niet op gooien."