Trainer Kompany ziet Anderlecht in slotfase voorsprong verspelen

Trainer Kompany ziet Anderlecht in slotfase voorsprong verspelen ANP

Trainer Vincent Kompany is matig begonnen als fulltime coach van Anderlecht. Hij zag zijn ploeg in blessuretijd een voorsprong verspelen in het thuisduel met Excelsior Moeskroen. 1-1.

Nany Dimata opende de score voor Anderlecht. De aanvaller benutte in de 63e minuut een strafschop. Harlem Gnohéré tekende in de derde minuut van de blessuretijd voor 1-1. Excelsior Moeskroen speelde ruim een helft met tien man. Eric Junior Bocat kreeg in de 39e minuut een tweede gele kaart.

Anderlecht staat na drie competitiewedstrijden vijfde in de Belgische voetbalcompetitie, met vier punten minder dan de verrassende koplopers Charleroi en Beerschot.

Manchester City

De 34-jarige Kompany verliet vorig jaar Manchester City en ging aan de slag als speler/coach van Anderlecht. Dat was aanvankelijk geen succes en de leiding van de club uit Brussel stelde al snel Frank Vercauteren als hoofdtrainer aan.

Kompany maakte afgelopen week bekend dat hij zijn loopbaan als voetballer niet nog een seizoen wil voortzetten. Hij volgde direct hoofdtrainer Vercauteren op, met wie hij het afgelopen seizoen niet altijd door een deur kon.

Kompany gunde de Nederlandse verdediger Derrick Luckassen een basisplaats. De club uit de hoofdstad van België huurt hem van PSV.

Nieuws

menu