Trainer Koeman: eerst verkopen dan pas Depay

Trainer Koeman: eerst verkopen dan pas Depay ANP

Memphis Depay is nog lang geen speler van FC Barcelona, zegt de nieuwe trainer Ronald Koeman van de topclub uit Spanje.

Koeman vertelde dat FC Barcelona eerst spelers moet verkopen voordat hij aanwinsten kan verwelkomen. "We zijn nu naar het nieuwe seizoen aan het werken en ik ga ervan uit dat we het met de groep moeten doen waarmee we in voorbereiding zijn", zegt Koeman bij FOX Sports.

Verschillende media meldden dinsdag dat de 26-jarige Depay voor een vertrek naar Barcelona staat. Hij zou een 4-jarig contract tekenen en Olympique Lyon zou zo'n 30 miljoen euro voor hem ontvangen.

Coronacrisis

Voorzitter Jean-Michel Aulas van Olympique Lyon reageerde dinsdagavond op de geruchten rond Depay. "De preses van Barcelona heeft me zondag nog verteld dat ze hem niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis", schreef hij op Twitter.

Barcelona moet zich ook aan regels van de Spaanse overheid houden. Dat komt omdat de club financieel steun heeft gekregen van de regering tijdens de coronacrisis. Barcelona mag niet alle ontvangen gemeenschapsgelden zomaar aan transfers besteden.

Depay was in beeld bij Barcelona als vervanger voor Luis Suárez, die niet in de plannen van Koeman voorkomt. De aanvaller uit Uruguay leek op weg naar Juventus maar verschillende Spaanse media meldden dinsdag dat die transfer niet doorgaat. Suárez zou te lang moeten wachten op een Italiaans paspoort. Daardoor zou hij niet inzetbaar zijn voor de kampioen van Italië in de Champions League. Juventus zou daarom afzien van de komst van de oud-aanvaller van FC Groningen en Ajax.

Nieuws

menu