Trainer Klopp verrast over terugkeer naar drie wissels

Trainer Klopp verrast over terugkeer naar drie wissels ANP

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is "verrast" door het besluit van de Premier League om terug te keren naar de regel waarbij 'slechts' drie wissels zijn toegestaan. Vorig seizoen mochten de clubs tijdens het restant van de Premier League, na de gedwongen coronapauze, nog vijf keer wisselen.

De aanpassing van de regel werd gedaan om de spelers minder te belasten met het oog op de al drukke kalender, die door het coronavirus nóg voller werd. Tevens mochten clubs twintig in plaats van achttien spelers selecteren voor een wedstrijd. Veel competities hanteren die regel ook na de zomer, maar in Engeland werd teruggekeerd naar de oude regel.

"Ik dacht vanuit gezond verstand dat we ook dit jaar, en dan alleen dit jaar, een selectie van twintig spelers en vijf wissels zouden hebben. Ik weet niet waarom we het moesten bespreken. Heel Europa doet het", aldus Klopp.

"Ik was echt verrast toen ik hoorde dat de competitie de regel besloot terug te draaien. Het gaat om het welzijn van de spelers en het gaat erom dat de kwaliteit van alle teams gewaarborgd blijft."

Liverpool opent het nieuwe seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Leeds United.

Nieuws

menu