Trainer Howe na acht jaar weg bij gedegradeerd Bournemouth

Trainer Howe na acht jaar weg bij gedegradeerd Bournemouth ANP

Aan het lange dienstverband van trainer Eddie Howe bij de Engelse voetbalclub Bournemouth is een einde gekomen. De Engelsman heeft in onderling overleg met de clubleiding besloten te vertrekken, meldt de club. "Bournemouth zit voor altijd in mijn hart", zegt Howe. "Maar ik denk dat het tijd is voor verandering."

Bournemouth, de club van Oranje-international Nathan Aké, degradeerde dit seizoen uit de Premier League. Howe zat bij meer dan 450 wedstrijden van de 'Cherries' als manager op de bank.

De 42-jarige Engelsman speelde zelf het grootste deel van zijn carrière voor Bournemouth en ging daarna als trainer verder bij 'zijn' club. Begin 2011 stapte Howe over naar Burnley, maar hij keerde een jaar later al weer terug bij Bournemouth. Onder leiding van Howe promoveerde de club binnen drie seizoenen van het derde niveau naar de Premier League.

Na vijf jaar kwam onlangs een einde aan het verblijf van Bournemouth op het hoogste niveau. "Eddie is een Bournemouth-legende, hij heeft geholpen om de identiteit en historie van deze club te ontwikkelen", aldus directeur Neill Blake. Aké staat voor een overstap naar Manchester City.

Nieuws

menu