Trainer Guardiola sluit terugkeer bij Barcelona definitief uit

Trainer Guardiola sluit terugkeer bij Barcelona definitief uit ANP

Pep Guardiola, een van de meest succesvolle coaches in de geschiedenis bij Barcelona, heeft gezegd niet terug te keren bij de Spaanse voetbalclub. Daarmee tempert de huidig trainer van Manchester City de verwachtingen na de uitlatingen van Victor Font, een van de belangrijkste kandidaten om de nieuwe voorzitter van Barcelona te worden.

"Ik heb al vaak gezegd dat mijn periode als manager in Barcelona voorbij is", zei Guardiola na de zege van City op Sheffield United (0-1). "Ik denk dat er in het leven één moment is om dingen te doen. Het is voorbij."

Guardiola won veertien prijzen in vier jaar als eindverantwoordelijke van Barcelona tussen 2008 en 2012. Voorzitter Josep Maria Bartomeu trad deze week af als voorzitter van de Catalaanse club, waarna kandidaat Victor Font zei dat hij maar wat graag legendes als Guardiola en voormalige spelers Xavi en Carles Puyol wil terughalen naar Camp Nou.

"Hopelijk kunnen ze het juiste bestuur kiezen om de club op het hoogste niveau te houden. Er zijn ongelooflijke goede mensen die de leiding kunnen hebben, nu is bijvoorbeeld Ronald Koeman een uitstekende manager", loofde de Spanjaard tot slot zijn Nederlandse collega.

Nieuws

menu