Trainer Gallardo pakt met River Plate ook Argentijnse titel

Trainer Gallardo pakt met River Plate ook Argentijnse titel ANP

River Plate heeft voor het eerst sinds 2014 de landstitel veroverd in Argentinië. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie verzekerde de ploeg van succestrainer Marcelo Gallardo zich al van het kampioenschap, door Racing Club in het eigen Monumental-stadion met 4-0 te verslaan. Met 12 punten voorsprong is River Plate niet meer in te halen.

De ploeg uit Buenos Aires pakte voor de 36e keer de titel. Het vorige kampioenschap dateerde van 2014. Het was het jaar waarin Gallardo begon als trainer. Onder leiding van de Argentijnse oud-international, die zelf voetbalde voor onder meer River Plate, AS Monaco en Paris Saint-Germain, wonnen 'Los Millonarios' dertien prijzen. In 2015 en 2018 veroverde River Plate de Copa Libertadores, de belangrijkste prijs voor Zuid-Amerikaanse clubs.

Gallardo werd onlangs genoemd als mogelijke opvolger van de ontslagen Ronald Koeman bij FC Barcelona. De Catalaanse club koos echter voor oud-speler Xavi. Gallardo (45) zou nu ook in beeld zijn om de ontslagen Óscar Tabárez op te volgen als bondscoach van Uruguay.

Nieuws

Meest gelezen