Trainer Flick tempert euforie bij Bayern

Trainer Flick tempert euforie bij Bayern ANP

Trainer Hansi Flick is nog een overwinning verwijderd van een perfect seizoen met Bayern München. Als zijn ploeg zondag Paris Saint-Germain verslaat in de finale, dan heeft de club uit Beieren na de landstitel en de nationale beker ook de Champions League gewonnen.

Flick maakte een opgeluchte indruk na de gewonnen halve finale tegen Olympique Lyon (3-0). "We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en we kwamen ook goed weg in de openingsfase", verwees hij na de gemiste kansen van aanvaller Memphis Depay en Karl Toko Ekambi van Lyon.

Flick was blij dat de eerste kans van Bayern er wel in ging. Serge Gnabry schoot prachtig raak en tekende een kwartier later ook voor 2-0. "Daarna gingen we makkelijker en rustiger spelen", zei Flick die in de slotfase ook nog Robert Lewandowski zag scoren. "Zondag tegen Paris Saint-Germain beginnen we gewoon weer op nul", zei de succesvolle coach van Bayern. "We lijken dichtbij maar hebben nog niets in de Champions League. We zijn er nog lang niet."

Nieuws

menu