Trainer Bosz met Leverkusen uitgeschakeld in Europa League

Trainer Bosz met Leverkusen uitgeschakeld in Europa League

Trainer Bosz met Leverkusen uitgeschakeld in Europa League ANP

Trainer Peter Bosz is het niet gelukt met Leverkusen de halve finale van de Europa League te bereiken. De Duitse formatie verloor maandag op het neutrale terrein van Düsseldorf van Inter. Het werd 2-1 voor de Italianen, die de hele wedstrijd met Stefan de Vrij in de verdediging speelden.

Na iets meer dan 20 minuten leidde Inter al met 2-0. Nicolò Barella en Romelu Lukaku scoorden voor de Italianen. Kai Havertz, het grote Duitse talent, bracht vervolgens al snel de spanning terug.

Bij 2-1 voor kreeg Inter een strafschop van scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande wegens vermeend hands van Daley Sinkgraven. Op advies van de VAR draaide de Spanjaard de beslissing echter terug. De bal had de schouder van de Nederlander geraakt.

Strafschop

In de 90e minuut kreeg Inter opnieuw een strafschop, na een overtreding op de goed ingevallen oud-Ajacied Christian Eriksen. Opnieuw greep de VAR in, nu omdat een andere Italiaanse aanvaller de bal bij de betreffende aanval vluchtig met de hand raakte.

Er waren geen toeschouwers in het stadion van Düsseldorf. De Europa League wordt vanwege de verspreiding van het coronavirus vanaf de kwartfinales in verkorte vorm in enkele Duitse steden afgewerkt.