Trainer Advocaat: kritiek te veel gericht op Feyenoord-fans

Trainer Advocaat: kritiek te veel gericht op Feyenoord-fans

Trainer Advocaat: kritiek te veel gericht op Feyenoord-fans ANP

Feyenoord-trainer Dick Advocaat hoopt dat de eigen aanhang zich komend weekend voorbeeldig gedraagt tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De wedstrijd van afgelopen weekend tegen FC Twente werd breed uitgemeten in de politiek, omdat de supporters zich niet hielden aan de coronaregels door onder meer te zingen en te schreeuwen.

Premier Mark Rutte sprak zijn onvrede uit over het gedrag en stelde dat de fans "hun bek moesten houden" als ze naar de wedstrijd keken. "Ik ben een groot fan van Rutte, maar dat vond ik een misplaatste opmerking. Dat woord moet hij niet gebruiken, want daar heeft hij te veel kwaliteiten voor", doelde Advocaat op het woord "bek". Later gaf Rutte ook aan dat hij fout zat.

Advocaat vond dat de kritiek zich te veel toespitste op de gebeurtenissen in De Kuip. "Ik vond het heel erg gericht op Feyenoord en dat vond ik een beetje ver gaan", aldus Advocaat. "Zelfs Rutte praat alleen maar over Feyenoord. Ik vind dat iedereen op dezelfde manier behandeld moet worden. Maar de fans moeten zich wel houden aan de anderhalve meter afstand. Dat lijkt me niet zo moeilijk in zo'n groot stadion. Dan is de burgemeester ook tevreden. Want anders ben ik bang dat hij maatregelen gaat treffen."