Tourpeloton vertrokken voor loodzware bergrit

Tourpeloton vertrokken voor loodzware bergrit ANP

Het Tourpeloton is even na 12.00 uur vertrokken voor de dertiende etappe, een loodzware bergrit over 191 kilometer van Châtel-Guyon naar Puy Mary. De renners moeten zeven bergen van het Centraal Massief over en vooral de laatste 15 kilometers beloven veel spektakel.

In de finale wacht eerst de beklimming van de steile Col de Neronne, met 8, 5 en 2 bonificatieseconden voor de eerste drie renners die de top bereiken. Na een korte afdaling volgt de Pas de Peyrol, een uitgedoofde vulkaan met stijgingspercentages van 11 procent en zelfs meer. De finish ligt op een hoogte van 1589 meter. De eerste drie renners aan de meet krijgen respectievelijk 10, 6 en 4 bonificatieseconden.

Primoz Roglic hoopt dat hij en zijn ploeg Jumbo-Visma sterk genoeg zijn om alle aanvallen op zijn gele trui te pareren. Zijn voornaamste uitdager Egan Bernal ziet kansen om zijn achterstand van 21 seconden te verkleinen.

De dertiende etappe telt maar liefst 4400 hoogtemeters. De ritwinnaar komt naar verwachting rond 17.00 uur over de finish.

Nieuws

menu