Tour de France start met kans op forse buien

Tour de France start met kans op forse buien

Tour de France start met kans op forse buien ANP

De Tour de France gaat zaterdag in Nice vermoedelijk niet droog van start. Tijdens de eerste rit hangen flinke stapelwolken boven het parcours en die kunnen in de loop van de middag uitgroeien tot stevige regen- en onweersbuien, voorspelt Weeronline. Koud is het niet, zo'n 27 graden.

De buien kunnen fors uitpakken met zware windstoten, hagel en plensregens. De kans op pittige buien is 's middags het grootst, precies tijdens de etappe, die om 14.00 uur begint. In de avond trekken ze geleidelijk naar het oosten weg. Tijdens de regen kan het behoorlijk afkoelen tot onder de 20 graden.

Voor de tweede etappe op zondag worden niet veel betere fietscondities verwacht. Opnieuw ontstaan er regen- en onweerbuien in de omgeving van Nice. Het zijn er waarschijnlijk wel minder, en minder zwaar, maar het peloton moet wel rekening houden met nattigheid. De etappe brengt de renners de bergen in, waar het een stuk frisser is. De temperatuur ligt daar rond of iets boven 20 graden.

Na het weekend wordt koers gezet richting de zuidkant van de Franse Alpen. Die etappes zullen naar verwachting een stuk droger en zonniger verlopen. Volgend weekend, in de Pyreneeën, krijgen de renners waarschijnlijk zelfs tropische temperaturen voor de kiezen.