Tottenham Hotspur lijdt meer dan 70 miljoen euro verlies

Tottenham Hotspur lijdt meer dan 70 miljoen euro verlies ANP

Tottenham Hotspur heeft het afgelopen boekjaar een verlies geleden van 63,9 miljoen pond, omgerekend 71,7 miljoen euro. Het voetballen in lege stadions, vanwege het coronavirus, is de belangrijkste oorzaak van het negatieve resultaat.

De omzet van de Londense voetbalclub bedroeg eind juni 402,4 miljoen pond, tegen 460,7 miljoen pond het voorgaande jaar. De inkomsten uit televisie en media daalden van 149,9 miljoen pond vorig jaar tot 95,2 miljoen pond dit jaar. De nettoschuld van Tottenham steeg van 534,3 miljoen pond naar 604,6 miljoen pond.

"We bevinden ons momenteel in een van de meest uitdagende tijden ooit", aldus voorzitter Daniel Levy. "De impact van de pandemie op onze inkomsten is aanzienlijk en had niet op een slechter moment kunnen komen, aangezien we zojuist een stadion van 1,2 miljard pond hebben gebouwd dat wordt gefinancierd met middelen van de club en langlopende schulden."

Levy zei ook dat het verlies volgend jaar op kan lopen tot 150 miljoen pond, als de stadions dit gehele seizoen leeg blijven. Tottenham Hotspur is koploper in de Premier League met 20 punten uit negen wedstrijden.

Nieuws

menu