Topsport Noord blijft onderdeel van NOC-NSF

De nieuwste aanwinst van Topsport Noord, de maandag officieus geopende turntopsporthal in Heerenveen. Foto: Henk Jan Dijks

Sportkoepel NOC-NSF heeft de samenwerking met de vijf centra voor topsport en onderwijs verlengd tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Een daarvan is Topsport Noord (Heerenveen, Groningen en Emmen). Om de herkenbaarheid te vergroten, is de naam veranderd in ‘TeamNL centra’. De vijf centra die de topsport- en talentprogramma’s van sportbonden faciliteren zijn behalve Topsport Noord, Sportcentrum Papendal, BrabantSport, Topsport Amsterdam en CTO Metropool.

Het gaat momenteel om 77 topsport- en opleidingsprogramma’s. Daartoe behoren olympische en paralympische sporten, maar ook niet-olympische sporten. In totaal maken meer dan duizend topsporters en talentvolle sporters van ongeveer dertig sportbonden gebruik van de faciliteiten van de TeamNL centra.

,,We zijn heel blij dat we de accreditaties van onze vijf TeamNL centra hebben kunnen verlengen’’, zegt Maurits Hendriks, technisch directeur bij NOC-NSF. ,,Door deze samenwerking met regionale partners streven we continu naar een optimale dagelijkse trainingssetting, waarbij we topsporters en talentvolle sporters alle mogelijkheden bieden om het beste uit zichzelf te halen. We zullen er elke dag naar moeten streven om dit te verbeteren, om de mondiale concurrentie aan te kunnen blijven gaan.’’

Nieuws

menu