Doelpuntloze spits Tom Boere (30) vertrekt bij SC Cambuur en sluit per direct aan bij eerstedivisionist NAC Breda

Tom Boere schiet op de valreep de 2-2 binnen in de eerste van twee oefenwedstrijden tegen NAC Breda.

Tom Boere schiet op de valreep de 2-2 binnen in de eerste van twee oefenwedstrijden tegen NAC Breda. Foto: Dijks Media / Marcel ter Bals

Spits Tom Boere verlaat SC Cambuur per direct en sluit aan bij NAC Breda. Boere heeft bij de club uit de eerste divisie een contract voor 2,5 jaar getekend.

Het perspectief voor de 30-jarige Boere was bij Cambuur weg, omdat Cambuur nadrukkelijk op zoek is naar een nieuwe spits. Boere maakte in de competitie dit seizoen nog geen enkel doelpunt voor Cambuur. „In het voetbal weet je dat het zo gaat”, zei Boere vorige week over de zoektocht van Cambuur naar een spits. „Mensen mogen daarom vragen, om een nieuwe spits. Ik kan me daar wel druk om maken, maar dat helpt mij niet.”

In de zomer van 2021 kwam Boere naar Cambuur. In 37 wedstrijden maakte hij zes doelpunten en gaf hij twee assists. Deze week werd al duidelijk dat Boere bij de komst van een andere spits om zich heen mocht kijken en zoeken naar een andere club. NAC Breda staat momenteel op een elfde plaats in de eerste divisie.

Boere zit donderdagavond tegen FC Groningen dus niet op de bank voor Cambuur. Hij is speelgerechtigd en zit vrijdagavond al op de bank bij NAC - Jong AZ.