Tobiasen trots op SC Heerenveen: 'Onvoorstelbaar dat we dit geflikt hebben'

SC Heerenveen-trainer Ole Tobiasen FOTO ANP

Trots en blijdschap bij Ole Tobiasen, na afloop van het gewonnen duel met Go Ahead Eagles (3-1). SC Heerenveen plaatste zich daardoor voor de play-offs om Europees voetbal.

,,Het is onvoorstelbaar dat we dit geflikt hebben”, zei de trainer van SC Heerenveen. ,,We stonden een paar plekken onder SC Cambuur toen we het overnamen. Vervolgens verloren we een paar wedstrijden en moesten we met een schuin oog naar de degradatieplaatsen kijken. Het tij ging echter keren. Spelers werden steeds fitter, we gingen een ander systeem spelen en dit is nu het resultaat. Ongelooflijk.”

Tobiasen benadrukte echter dat Heerenveen niet is verzadigd met het bereiken van de play-offs. ,,We zijn van zó ver gekomen. AZ heeft de laatste wedstrijden met een andere mindset gespeeld, denk ik, nadat ze niet meer derde konden worden. Wellicht denken zij dat we de zwakste tegenstander zijn, omdat we achtste zijn geworden. Wij gaan echter strijden om het maximale resultaat te behalen. Dan zien we wel of we goed genoeg zijn.”

Nieuws

menu