Tijdrijder Campenaerts: hooguit vier keer remmen op WK

De Belgische wielrenner Victor Campenaerts kijkt vol verwachting uit naar de WK in Italië en dan vooral naar de individuele tijdrit van volgende week vrijdag. De specialist, sinds vorig jaar houder van het werelduurrecord, bleef na de Tirreno-Adriatico in Italië en traint vrijwel dagelijks op het parcours. "Het is schitterend", zegt Campenaerts tegen Sporza. "32 kilometer, dat is eigenlijk kort voor een WK. Het is vlak. Alleen in de laatste kilometers zitten drie korte hellingen van ongeveer 300 meter."

Het grootste deel van het parcours gaat over nieuw asfalt. De gemiddelde snelheid zal dan ook bijzonder hoog liggen, verwacht Campenaerts. "Het is een genot om op te rijden. Wat het absoluut niet is, is technisch. Ik gok dat je vier keer je remmen moet aanraken tijdens de tijdrit."

De tweevoudig Europees kampioen tijdrijden ziet zijn landgenoot Wout van Aert, die momenteel zoveel indruk maakt in de Tour, als favoriet. "We moeten wel zien of hij zijn topvorm kan doortrekken. Misschien is hij wel wat vermoeid, maar ook een Van Aert op 90 procent van zijn kunnen zal zeker titelkandidaat zijn. Op 100 procent van zijn kunnen, zal er geen concurrentie zijn voor hem. Maar waarom geen twee Belgen op het podium?"

De renner van NTT ziet vanuit het 'buitenland' onder anderen Filippo Ganna, Stefan Küng en titelverdediger Rohan Dennis als concurrenten van de twee Belgen.

Nieuws

menu