Tieners helpen FC Groningen langs Heracles

Tieners helpen FC Groningen langs Heracles

Tieners helpen FC Groningen langs Heracles ANP

FC Groningen heeft in eigen stadion, met bijna 2500 toeschouwers op de tribunes, de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen. Twee jonge invallers maakten aan het begin van de tweede helft het verschil. Op aangeven van Remco Balk maakte Kian Slor het enige doelpunt: 1-0.

De 19-jarige Balk ontfutselde de treuzelende Rai Vloet kort na rust de bal. Hij legde de bal vervolgens opzij op de 18-jarige Slor, die de Groningse fans die verspreid zaten over de tribunes liet juichen.

Vloet had in de eerste helft de lat geraakt namens Heracles. Delano Burgzorg kreeg in de tweede helft een grote kans op de gelijkmaker, maar hij verzuimde om keeper Sergio Padt te passeren. Padt sloeg eerder in de week een aanbieding van FC Emmen af.

Wedstrijden

Bij Groningen ontbrak de teruggekeerde Arjen Robben. De 36-jarige aanvaller is nog niet toe aan het spelen van wedstrijden. Robben werkt toe naar de start van de competitie, op 13 september tegen PSV.

Twee andere eredivisieclubs verloren eerder op zaterdag oefenduels tegen clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. In Breda moest sc Heerenveen met 1-0 buigen voor NAC, PEC Zwolle ging met 2-0 onderuit bij SC Cambuur.