Tienduizenden euro’s voor sportclubs door virtueel ‘Rondje voor je club’

De actie ‘Rondje voor je club’ zorgt voor enige compensatie.

Voor nagenoeg elke sportvereniging heeft corona grote financiële gevolgen. De actie ‘Rondje voor je club’ zorgt voor enige compensatie.

Het idee is simpel. Zoek je sportvereniging, doneer een bedrag en deel vervolgens de actie. ,,Vrijwel alle sportkantines zijn immers gesloten. Een rondje geven aan je vrienden of vriendinnen is dus niet mogelijk. Maar wij bieden iedereen wél de mogelijkheid om een virtueel rondje te geven”, zegt Harold Dijkstra, mede-eigenaar van Clubplan in Leeuwarden, dat de actie organiseert. ,,Mensen krijgen nu geen drankjes als ze een rondje halen, maar helpen hun sportvereniging die het geld hard nodig heeft.”

Donateurs kunnen hele rondjes (20 euro), halve- (10 euro) en kwart rondjes (5 euro) geven. De actie loopt sinds afgelopen vrijdag. Momenteel zijn er al bijna 1900 ‘rondjes’ gegeven, verspreid over zo’n 170 verenigingen. Vooralsnog is er bijna 40.000 euro opgehaald.

Meeste donaties uit Noord-Nederland

Het gros van de deelnemers bestaat uit amateurvoetbalclubs. ,,Maar we kijken uiteraard niet alleen naar het voetbal”, aldus Dijkstra. ,,Mensen kunnen aan verenigingen uit alle sporten doneren. We hebben een database samengesteld met ruim 8000 sportclubs, afkomstig uit het hele land. We zien overigens wel dat de meeste donaties op dit moment uit Noord-Nederland afkomstig zijn.”

De actie loopt tot en met 31 december, waarna het geld wordt gestort op de rekeningen van de sportclubs. ,,We hopen dat we sportverenigingen in deze lastige tijd een financieel steuntje in de rug kunnen geven”, aldus Dijkstra.

Nieuws

menu