Tien punten voor, maar Cambuur rekent zich nog niet rijk: 'We blijven kijken naar onze eigen wedstrijden'

Henk de Jong. FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur speelt tegen Telstar vrijdagavond in eigen stadion zo goed als zeker in dezelfde opstelling als tegen Almere City. Trainer Henk de Jong heeft geen reden tot wijzigingen na de 0-2 uitzege van afgelopen zondag.

,,Jamie Jacobs is er tegen Telstar weer bij, maar die kan nog niet starten”, vertelde De Jong donderdag na de laatste training. Het middenveld blijft dan ook intact met Ragnar Oratmangoen naast Robin Maulun en Mees Hoedemakers. Achterin en in de voorhoede zal ook iedereen zijn plek behouden na de winst op Almere City. Dat verloor gisteren ook de inhaalwedstrijd tegen Volendam, zag De Jong in de strijd om de twee promotieplekken. ,,De tien punten voorsprong die we als koploper hebben op Almere en op NAC Breda zijn fijn, maar wij moeten blijven kijken naar onze eigen eerstvolgende wedstrijden.”

Telstar

Niemand in Leeuwarden rekent zich dus al rijk, voor nu telt het thuisduel met Telstar. ,,Eerder dit seizoen hadden we het lastig (Cambuur won nipt met 1-2, red.), maar toch zegt dat me niet alles”, aldus De Jong. ,,Teams ontwikkelen zich het hele seizoen. Misschien spelen ze morgen wel weer anders dan toen.”

’Goed op weg’

Cambuur is hoe dan ook op alles voorbereid en het vertrouwen is groot. De focus is er echter ook nog steeds. ,,Dat moet ook, we zijn er nog niet”, weet De Jong, met betrekking tot het halen van het doel van promotie. ,,Maar we komen wel steeds dichterbij.” De Leeuwarders moeten het vooralsnog wel stellen zonder de langer geblesseerden Stanley Akoy (hoewel voorzichtig op de weg terug), Michael Breij en Mitchel Paulissen (nog enkele weken afwezig). Volgende week sluit Nick Doodeman mogelijk weer aan bij de selectie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur