Theo Koomen Award naar Léon Haan voor verslag gouden race Hassan

Theo Koomen Award naar Léon Haan voor verslag gouden race Hassan ANP

Léon Haan heeft de Theo Koomen Award ontvangen voor zijn televisieverslag van de gouden race van Sifan Hassan op de 10.000 meter bij de Olympische Spelen van Tokio. De 53-jarige Haan, een oud-toploper op de middellange afstanden, kreeg de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Evert ten Napel. Dat gebeurde in de studio van Radio 5 in het programma van presentator Bert Kranenborg, die de award negen jaar geleden in het leven riep.

"Hij beschrijft niet alleen de race van Sifan Hassan, maar weet met zijn kennis en inlevingsvermogen de kijker mee te nemen in zijn enthousiasme", las Ten Napel het juryrapport voor. "Zijn eigen ervaring als professioneel atleet weet hij op een toegankelijke manier in zijn verslag te brengen. Hij laat in zijn stem de spanning simultaan oplopen met de wedstrijd. Daardoor creëert hij bij zowel atletiekliefhebbers als atletiekleken een herinnering voor altijd van deze historische zege van Sifan Hassan."

De Theo Koomen Award is vernoemd naar een van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw. Haan was in zijn nopjes met de prijs. "Een bijzondere prijs en leuk dat ik deze award uit handen mag krijgen van Evert ten Napel", zei hij.

Nieuws

menu