Tevreden Koeman baalt van rode kaart Piqué

Tevreden Koeman baalt van rode kaart Piqué ANP

Over het geheel genomen keek Ronald Koeman dinsdag tevreden terug op het duel in de Champions League tussen FC Barcelona en het Hongaarse Ferencvaros. "Bij vlagen speelden we goed voetbal en we hebben laten zien dat we mensen hebben die doelpunten kunnen maken", zei de coach wiens team zaterdag nog met 1-0 verloor bij Getafe. Een schaduw op de 5-1-zege vormde de rode kaart voor verdediger Gerard Piqué. "Te zwaar bestraft", oordeelde de coach van Barcelona.

Piqué werd 20 minuten voor tijd uit het veld gestuurd door de Zwitserse scheidsrechter Sandro Schärer nadat hij Ferencvaros-aanvaller Tpkmac Nguen aan het shirt naar de grond had getrokken. "Het is een overtreding, een strafschop en een gele kaart. Ik begrijp deze beslissing niet", zei de Nederlander, die volgende week Piqué in de uitwedstrijd tegen Juventus moet missen.

Lionel Messi werd de eerste speler die in zestien opeenvolgende seizoenen heeft gescoord in de Champions League. De andere doelpunten kwamen op naam van Ansu Fati, Philippe Coutinho, Pedri en Ousmane Dembélé. "Over het geheel genomen ben ik tevreden, al zakten we soms even in. Maar als er nog twijfels waren over onze doelpuntenmakers, dan hebben we in ieder geval laten zien dat dat wel goed zit. Met dank ook aan Messi met een doelpunt en twee assists."

Nieuws

menu