Terugkeer in Formule 1 voelt 'surreëel' voor Hülkenberg

Terugkeer in Formule 1 voelt 'surreëel' voor Hülkenberg ANP

Nico Hülkenberg heeft een paar bijzondere uren achter de rug. De Duitse coureur keert dit weekend terug in de Formule 1 omdat Sergio Pérez van Team Racing Point besmet is met het coronavirus. Om alles bijtijds geregeld te hebben was het behoorlijk stressen voor Hülkenberg.

"Het voelt een beetje surreëel", zei de coureur na de eerste vrije training. Pas vlak voor de start van de oefensessie werd duidelijk dat Hülkenberg Pérez zou gaan vervangen. "Ik ben erin gesprongen en probeer het beste voor het team te doen."

Hülkenberg was onderweg naar het circuit in zijn eigen land toen hij het nieuws ontving. "Ik was juist op weg naar de Nürburgring voor een heel ander raceproject toen ik ineens een telefoontje van teambaas Otmar Szafnauer kreeg", aldus Hülkenberg, die nog allerlei dingen moest regelen voorafgaand aan het Formule 1-weekend. "Dat ik daarnaartoe ging, was minder dan 24 uur geleden. Maar goed: ik hou wel van een stevige uitdaging en dit is er zeker eentje."

Racing Point

De 32-jarige Hülkenberg werd vrijdagochtend al gesignaleerd op het circuit. Hij kwam de afgelopen seizoenen uit voor Renault en stond daarvoor onder contract bij Force India, de voorganger van Racing Point. Voor dit seizoen had hij geen contract.

Hülkenberg noteerde in de eerste vrije training de negende tijd. Hoelang hij Pérez gaat vervangen is nog niet bekend.

Nieuws

menu