Bjarn Zorgdrager (19) is een verdediger op een missie bij SC Cambuur onder 21 en krijgt tips van Cambuurgrootheid Johan Groote: 'Dit is pas het begin'

Twee keer in één seizoen promoveren en woensdagavond de bekerfinale spelen tegen PEC Zwolle. De onder 21 van SC Cambuur timmert flink aan de weg. Onder hen Terschellinger Bjarn Zorgdrager (19), die tips krijgt van een Cambuurgrootheid.

Bjarn Zorgdrager komt van Terschelling en speelt al sinds zijn elfde bij SC Cambuur. Woensdag wacht de grootste wedstrijd in zijn nog prille voetbalcarrière.

Bjarn Zorgdrager komt van Terschelling en speelt al sinds zijn elfde bij SC Cambuur. Woensdag wacht de grootste wedstrijd in zijn nog prille voetbalcarrière. Foto: Henk Jan Dijks

Zijn bijnaam in het team? ‘Doke’. En - eerlijk is eerlijk - tussen de wimpers door gekeken heeft de 19-jarige Bjarn Zorgdrager stiekem wel iets weg van zijn evenknie Doke Schmidt in het eerste elftal. Zelf heeft hij niet zo veel met die alias. Ja, ze spelen op dezelfde positie en komen allebei uit de provincie, maar daarmee is alles ook wel gezegd. „Ik hoop toch wel dat ik iets beter word dan Doke”, zegt Zorgdrager met een glimlach.