Tennisster Rus verliest rommelig duel tegen Frech

Tennisster Rus verliest rommelig duel tegen Frech ANP

Arantxa Rus heeft donderdag in het tennistoernooi van Praag geen vuist weten te maken tegen de Poolse Magdalena Frech. In een rommelig duel trok de tennisster uit Monster in de tweede ronde uiteindelijk aan het kortste eind: 3-6 6-2 4-6.

De nummer 70 van de wereld kende donderdag een haperende start en kwam meteen met 3-0 achter. In een lange vierde game wist Rus haar service te houden om Frech vervolgens te breken. In de achtste game brak de Poolse nummer 174 van de wereldranglijst echter nogmaals en serveerde vervolgens de set uit: 6-3.

In de tweede omgang begon de 29-jarige Rus meteen sterk met een love-game op eigen service. In de tweede game verzilverde ze vervolgens haar tweede breakpoint voor een tussenstand van 2-0. Frech vocht zich evenwel meteen terug en pakte met overmacht de derde game om meteen daarna haar service weer in te leveren. Rus pakte de set uiteindelijk met 6-2.

Breakpoints onbenut

In de beslissende set liep het lang gelijk op. Rus liet in de zesde game twee breakpoints onbenut. Op een stand van 4-4 pakte de Poolse de beslissende break en serveerde vervolgens de wedstrijd uit: 6-4.

Rus en Frech speelden een keer eerder tegen elkaar, in juni vorig jaar bij de kwalificaties voor Wimbledon. Het duel eindigde toen met 6-4 6-2 in het voordeel van de Nederlandse.

Nieuws

menu