Tennisster Rus onderuit tegen Franse tiener Burel

Tennisster Rus onderuit tegen Franse tiener Burel ANP

Arantxa Rus is na een lange driesetter uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. De 29-jarige Westlandse verloor in drie sets van de 19-jarige Française Clara Burel: 6-7 (7) 7-6 (2) 6-3.

Voor Rus, die na een goede reeks op ITF-toernooien in 2019 en enkele WTA-toernooien is opgeklommen naar de 71e plaats op de wereldranglijst, is het de zesde keer dat ze meedoet aan het grandslamtoernooi van Parijs. In 2012 wist ze de vierde ronde te behalen.

Rus haalde dit jaar al de tweede ronde op de Australian Open, waarin ze verloor van Madison Keys. Op de US Open strandde ze in september ook in de eerste ronde.

De tennissters moesten de hele dag wachten totdat ze konden beginnen aan hun partij in de eerste ronde. Vanwege de regen in de ochtend en enkele lange partijen werd er flink geschoven in het schema, waardoor beide speelsters rond 21.15 uur niet op baan 14, maar op baan 7 begonnen.

Tegen de 19-jarige Burel, finaliste van het juniorentoernooi op de Australian Open en US Open in 2018, had Rus het vanaf de start lastig. Ze kwam al snel een break achter en wist die pas op 5-4 weer recht te trekken. In de tiebreak kwam Rus met 5-1 achter, maar knokte zich terug en won de tiebreak met 9-7.

Met een break in de tweede set leek Rus de partij naar zich toe te trekken. Maar het Franse talent beet zich vast in de partij en kwam terug tot 3-1. Na breaks over en weer stond het 4-4. Rus kon na een break op 6-5 serveren voor de partij. Maar ook de Française kwam weer langszij. Ze liep opnieuw uit naar 5-1 in de tiebreak en maakte het in deze set wel af.

In de derde set knokte Rus zich twee keer terug van een break achterstand. Op 3-3 nam de jeugdige Franse echter het initiatief met winst op de opslagbeurt van Rus. Op haar eerste matchpoint na bijna drie uur spelen maakte ze het meteen af.

Nieuws

menu