Tennisster Mertens: titel US Open ver weg maar ook dichtbij

Tennisster Mertens: titel US Open ver weg maar ook dichtbij

Tennisster Mertens: titel US Open ver weg maar ook dichtbij ANP

De Belgische tennisster Elise Mertens is op de US Open nog maar drie zeges verwijderd van eeuwige roem: winst van een grandslamtoernooi. De nummer 18 van de wereld verkeert sinds de herstart na de coronapauze in uitstekende vorm, maar blijft bescheiden.

"Favoriet voor de titel? Zo ver ga ik nog niet. Er zijn nog andere kandidaten. Niemand is hier gekomen door toeval", aldus de 24-jarige Mertens, die in de vierde ronde Sofia Kenin versloeg. "Ik probeer te focussen op mezelf en probeer mezelf niet te veel druk op te leggen, want dat is nooit goed. Ik heb veel vertrouwen, want ik heb de tweede week gehaald en heb net een grote speelster verslagen."

Mertens is op de US Open nog zonder setverlies. In de kwartfinales treft ze Viktoria Azarenka. "Ik heb al vier wedstrijden achter de rug, er resteren er nog drie. Het is nog ver en aan de andere kant is het ook dichtbij. Ik voel me fysiek ook in orde, ook al zal het herstellen belangrijk zijn. Ik heb mijn fysio bij mij en dat helpt wel. Ik ben heel tevreden met mijn prestatie tegen Kenin en ik hoop dat ik dat nog eens over kan doen."