Tennisster Barty wint ook op de golfbaan

Tennisster Barty wint ook op de golfbaan ANP

De Australische Ashleigh Barty laat zich vanwege de coronacrisis voorlopig niet zien op de tennisbaan, maar ze blijkt ook heel goed uit de voeten te kunnen op de golfbaan. De nummer 1 van de wereld bij de vrouwen won een toernooi op de golfbaan waar haar vriend Garry Kissick als trainer werkt. Barty liet op haar sociale media trots weten dat ze Brookwater-clubkampioen is geworden. Als beloning ontving ze een fraaie gouden beker.

De 24-jarige Australische kwam na het uitbreken van de coronacrisis niet meer in actie. Barty sloeg de US Open over en meldde zich ook af voor Roland Garros, het grandslamtoernooi dat ze vorig jaar won. De Australische ziet het niet zitten om haar land te verlaten, uit angst voor het coronavirus.

Barty wisselt haar tennisracket regelmatig in voor een golfclub. Op sociale media duiken zo af en toe beelden op van een golfende Barty. Hoewel de Australische al sinds februari niet meer heeft getennist, staat ze wel nog steeds aan kop van de wereldranglijst. Komend weekeinde begint het hoofdtoernooi van Roland Garros op het gravel in Parijs.

Nieuws

menu