Tennisser Zverev heeft spijt van deelname Adria Tour

Tennisser Zverev heeft spijt van deelname Adria Tour ANP

De Duitse tennisser Alexander Zverev heeft spijt van zijn deelname aan de Adria Tour, de reeks wedstrijden in juni in Servië en Kroatië, opgezet door Novak Djokovic. Heel wat deelnemers aan de Adria Tour raakten besmet met het coronavirus.

"Ik heb een enorme fout gemaakt met de Adria Tour en ook met mijn verjaardagsfeest", zei Zverev in New York, waar hij in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Cincinnati verloor van Andy Murray. De Duitse nummer 7 van de wereld ging na die partij op de persconferentie uitgebreid in op de gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Op het internet was een video opgedoken van een feestende Zverev, waarop te zien was dat hij zich niet aan de coronaregels hield. Tijdens de Adria Tour was hij ook op stap gegaan met enkele tennissers. Heel wat spelers, onder wie ook Djokovic, liepen daarbij het coronavirus op.

"Na de Adria Tour zei mijn management: blijf maar even thuis", aldus Zverev, die zich tot onvrede van de organisatoren daarom wel afmeldde voor het demonstratietoernooi van Berlijn. "Na de Adria Tour was ik zeven keer getest, steeds negatief. Maar in Berlijn waren er ook wat toeschouwers en ik wilde gewoon niet nog een keer een risico nemen. Het was allemaal niet slim wat ik heb gedaan."

Nieuws

menu