Tennisser Sander Arends uit Leeuwarden bereikt tweede ronde op Wimbledon

De Leeuwarder tennisser Sander Arends heeft donderdagavond in Londen de tweede ronde bereikt van het Wimbledon-toernooi. Samen met landgenoot Matwé Middelkoop werd in het dubbelspel gewonnen van de Oostenrijker Jürgen Melzer en de Duitser André Begemann: 7-6 (2), 4-6, 6-2.

Sander Arends.

Sander Arends.

Op het ‘heilige’ gras van Wimbledon stonden de 29-jarige Arends (nummer 95 op de wereldranglijst) en de acht jaar oudere Middelkoop (34ste) tegenover een oud-winnaar op Wimbledon: de 40-jarige Melzer. Ook Begeman (36 jaar) is vaste klant op de grote toernooien. Hij verloor dit jaar ook op de Australian Open en Roland Garros in de openingsronde.

Arends stond voor de vierde keer op Wimbledon. Eén keer eerder drong hij door tot de tweede ronde, in 2018 met Middelkoop. Ze vormen een gelegenheidskoppel. Middelkoops’ vaste partner Marcelo Arevalo uit El Salvador liep vorige maand in Parijs een spierscheuring op. De eerste kennismaking van Arends en Middelkoop met gras verliep vorige week niet goed. Ze werden op Mallorca kansloos in twee sets verslagen. Het was hun vijfde nederlaag op rij.

Veerkracht

Op Wimbledon hadden ze hun draai vlot gevonden. Veerkracht was op baan 8 een sterk wapen. In de eerste set werden ze al op 1-1 gebroken. Op 4-5 volgde echter de break terug, waarna via 6-6 de tiebreak werd gewonnen. Arends en Middelkoop sloegen na 2-2 hard toe: 7-2 en 1-0.

In de tweede set kwam de eerste servedoorbraak op naam van de Nederlanders, maar hun geroutineerde opponenten sloegen meteen terug. Op 4-5 pakten Begemann en Melzer via de tweede break de setwinst.

Arends en Middelkoop speelden in de beslissende derde set erg sterk. Ze braken meteen door de serve van hun tegenstanders en deden dat op 2-0 nog een keer. Pas op 4-0 incasseerden ze het eerste punt tegen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar: 6-2.

De Leeuwarder en zijn uit Leerdam afkomstige partner spelen voor een plaats bij de beste 16 koppels vrijdag of zaterdag tegen de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo. Arends is wederom de jongste op de baan. Kubot is 39, Melo 37. Zij staan op Wimbledon als achtste geplaatst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport