Tennisser Rojer test positief op corona, Spelen voorbij

Tennisser Rojer test positief op corona, Spelen voorbij ANP

Tennisser Jean-Julien Rojer is positief op corona getest bij de Olympische Spelen in Tokio. De Spelen zijn voor hem voorbij. Hij heeft zich met Wesley Koolhof moeten terugtrekken uit het dubbelspel. De twee wonnen zondag hun wedstrijd in de eerste ronde.

Rojer is op 17 juli uit Nederland vertrokken en werd na aankomst in Tokio iedere dag getest. Rojer verbleef buiten het olympisch dorp en gaat nu tien dagen in quarantaine.

"Helaas ben ik vanmorgen door de dokter gebeld dat mijn test positief was", aldus Rojer. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het spijt me zo verschrikkelijk voor iedereen in het team. Ik heb er vooraf en ook hier alles aan gedaan om niet besmet te raken. Ik heb geen idee hoe dit is gekomen. 'I feel terrible' en voor mijn dubbelpartner Wesley is dit ook vreselijk."

Koolhof leeft mee met zijn dubbelpartner. "Dit is natuurlijk het slechtste nieuws dat je als sporter kunt krijgen", aldus Koolhof. "Ver van huis op zo'n groot internationaal toernooi. Voor mij persoonlijk is het jammer dat we zo uit het toernooi gaan. Maar mijn gedachten zijn vooral bij Jean-Julien. Ik hoop dat deze nachtmerrie voor hem snel voorbij is."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport