Tennisser Djokovic pakt voor de vijfde keer titel in Rome

Tennisser Djokovic pakt voor de vijfde keer titel in Rome ANP

Tennisser Novak Djokovic heeft voor de vijfde keer het masterstoernooi van Rome op zijn naam gebracht. De nummer 1 van de wereld versloeg de Argentijn Diego Schwartzman binnen twee uur in twee sets: 7-5 6-3.

Met zijn triomf in Rome nam Djokovic op sportieve wijze revanche voor zijn afgang begin deze maand bij de US Open. Uit pure frustratie over een verloren game sloeg hij tijdens zijn partij in de vierde ronde een bal onbedoeld tegen de keel van een lijnrechter. Djokovic werd daarna gediskwalificeerd en verloor tevens zijn verdiende prijzengeld en rankingpunten in New York.

Voor Djokovic (33) was het zijn vijfde zege in evenzoveel onderlinge duel met de vijf jaar jongere Schwartzman, de nummer 15 van de wereld. Beiden troffen elkaar vorig jaar in Rome in de have finales. Djokovic zegevierde destijds in drie sets: 6-3 6-7 (2) 6-3.

Stroef begin

Djokovic begon opmerkelijk stroef aan de finale. Hij verloor zijn eerste twee servicebeurten, waardoor hij na drie games tegen een achterstand van 0-3 aankeek. De Serviër kwam vanaf dat moment beter in zijn spel. Hij benutte op de service van de Zuid-Amerikaan uiteindelijk het vierde setpoint.

Ook in de tweede set bleef het spel van Djokovic wat wisselvallig. In de achtste game sloeg Djokovic toe op de opslag van Schwartzman (5-3) waarna hij het duel uitserveerde, al verspeelde hij eerst nog wel twee matchpoints.

Tiende finale

Djokovic had verwacht, zoals velen binnen en buiten de tenniswereld, zijn grote rivaal Rafael Nadal in de finale te treffen. De als tweede geplaatste gravelspecialist ging al in de kwartfinales echter verrassend onderuit tegen Schwartzman (6-2 7-5). De Spanjaard won het graveltoernooi in Rome negen keer.

Djokovic speelde voor de tiende keer in de finale van het toernooi in Rome. Hij won eerder de titel in 2008, 2011, 2014 en 2015.

Nieuws

menu