Tennisser Djokovic heeft hoge verwachtingen van talent Sinner

Tennisser Djokovic heeft hoge verwachtingen van talent Sinner ANP

Tennisser Novak Djokovic voorspelt Jannik Sinner een grote toekomst. Volgens de Serviër heeft de 19-jarige Italiaan de potentie om ooit de wereldranglijst aan te voeren.

Sinner staat nu nog op de 43e positie van de wereldranglijst. Volgens Djokovic voert hij een serie talenten aan die na de generatie van tennissers als de Duitser Alexander Zverev en Griek Stefanos Tsitsipas van zich zal doen laten horen. Hij ziet hen al als gearriveerde toppers.

"Al is het best makkelijk om een jaar succes te hebben of een keer een goede grand slam te spelen", zei Djokovic. "Het is veel moeilijker om er ieder jaar weer te staan en dan voor een lange periode van misschien wel vijftien jaar."

Nummer 1

Djokovic vertelde dat op een persconferentie na zijn zege op de Kroaat Borna Coric in de tweede ronde van het toernooi van Wenen: 7-6 (11) 6-3. De Serviër sluit het jaar vrijwel zeker voor de zesde keer af als nummer 1 van de wereld. Hij komt dan op gelijke hoogte met recordhouder Pete Sampras die van 1993 tot 1998 zes jaar op rij 's werelds beste tennisser was.

Djokovic sloot de seizoenen 2011, 2012, 2014, 2015 en 2018 als nummer 1 af. Rafael Nadal en Roger Federer eindigden vijf jaar op de eerste plaats van de ATP-ranking.

Nieuws

menu