Tennisser Anderson (34) denkt aan grand slam en niet aan afscheid

Tennisser Anderson (34) denkt aan grand slam en niet aan afscheid

Tennisser Anderson (34) denkt aan grand slam en niet aan afscheid ANP

Tennisser Kevin Anderson moet nog niet aan zijn afscheid denken. De 34-jarige Zuid-Afrikaan worstelde de afgelopen jaren met blessureleed, maar is naar eigen zeggen nog altijd tot grote daden in staat.

"Ik heb nog altijd geen grand slam gewonnen, al heb ik wel in een aantal finales gestaan. Dat is waarschijnlijk mijn grootste motivatie", aldus Anderson, in 2017 finalist op de US Open en een jaar later 'runner-up' op Wimbledon.

"En ook op de masterstoernooien kan ik nog een hoop klaarspelen. Er is bij mij geen gebrek aan doelen. Ondanks dat het niet altijd makkelijk is, hou ik van het bestaan als proftennisser."

Coronapauze

Anderson stond sinds Wimbledon 2019 tot januari langs de kant en daar kwam de coronapauze nog bovenop. Vlak voordat het coronavirus uitbrak, werd hij voor de tweede keer in een half jaar geopereerd aan zijn rechterknie. "Je zou denken dat je in zo'n tijd een aantal opties op een rijtje zet. Maar mijn gedachten zijn nog niet bij mijn afscheid. Ik ben volledig gericht op mijn carrière en hopelijk heb ik nog een paar jaar voor me."

Anderson, afgezakt naar plek 118 maar ooit de mondiale nummer 5, neemt het in de derde ronde van Roland Garros op tegen de Rus Andrej Roeblev.