Tennislegende Navratilova weigert US Open te devalueren

Tennislegende Navratilova weigert US Open te devalueren ANP

Voor de Amerikaanse tennislegende Martina Navratilova verandert er niets aan de glorie van de titel in de US Open, ook al doet een groot deel van de wereldtop niet mee vanwege het coronavirus. "Ik zal de winnaars niet anders bekijken, ook al weet iedereen dat het dit jaar anders is", aldus de 18-voudig grandslamwinnares op de BBC.

"Het zal zeker in het vrouwentoernooi wat makkelijker zijn om te winnen, maar voor mij is daarmee het toernooi niet gedevalueerd. Er staat ook geen sterretje bij Wimbledon 1973, toen de meeste tennissers het toernooi boycotten. En we zien de overwinning van Marion Bartoli op Wimbledon in 2013 ook niet anders, ook al trof zij het hele toernooi niemand die hoger stond dan plek 17 op de wereldranglijst. Zij had nu eenmaal geluk met de loting."

Vooral het vrouwentoernooi in de US Open is fors aangetast. De nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty heeft zich afgemeld, alsmede Simona Halep (de nummer 2), Elina Svitolina (5), Bianca Andreescu (6) en Kiki Bertens (7). Bij de mannen ontbreekt onder anderen de Spaanse gigant Rafael Nadal.

Nieuws

Meest gelezen