Tennisbond groeit door coronamaatregelen

Tennisbond groeit door coronamaatregelen ANP

Algemeen directeur Erik Poel van de Nederlandse tennisbond KNLTB geeft toe dat het best een beetje dubbel is. Voor het eerst in tien jaar heeft de tennisbond een ledenaantal dat stijgt, en fors ook. Het blijkt een gevolg van het coronavirus en de maatregelen die de overheid neemt.

"Het is raar om te zeggen, maar wij spinnen daar garen bij. We hebben heel veel zomerabonnementen verkocht en we zullen onze verenigingen ook nu aanmoedigen om korte abonnementen aan te bieden", zegt Poel. "Tennis is bij uitstek een sport waar je de 1,5 meter kan waarborgen."

Premier Mark Rutte noemde tennis specifiek tijdens zijn persconferentie van dinsdagavond, waarop hij onder meer vertelde dat op het betaalde voetbal na alle sportcompetities worden stilgelegd. Sporten en trainen is nog wel toegestaan, maar hooguit in groepen van vier. "Een partijtje tennis kan, maar ga alsjeblieft niet dubbelen", zei Rutte. Poel, met een kwinkslag: "We zullen de premier nog wel een keer uitleggen dat als je kan sporten met z'n vieren, je ook kan dubbelen. Dat is minder gevaarlijk dan wanneer je met vier mensen gaat hardlopen."

Lidmaatschappen

De KNLTB verwacht dat heel wat teamsporters, zoals voetballers, hockeyers en volleyballers, zich de komende weken met een racket gaan melden op de tennisbaan. "In tegenstelling tot andere sporten zagen we in de zomer ook al een enorme ledengroei", aldus Poel. De clubs kregen er ruim 18.000 tijdelijke leden bij. De jaren daarvoor verkochten ze steeds ongeveer 2500 zomerlidmaatschappen. "En van die tijdelijke leden is 40 procent 'vast' lid geworden. Tennis is een sport die past bij de behoefte van de hedendaagse sporter. Die wil sporten wanneer het hem of haar uitkomt. We moedigen onze clubs nu ook weer aan om flexibele lidmaatschappen aan te bieden. Bewegen is goed voor je weerbaarheid, dus we zijn blij dat er in ieder geval nog getennist kan worden."

De tenniscompetitie zou nog twee weken duren, maar de KNLTB heeft besloten die vervroegd te stoppen. "We kunnen wel vier weken wachten en dan misschien weer verder gaan, maar dan zitten we al bijna in de arrenslee", aldus Poel. "We zetten een streep onder dit seizoen. We gaan lekker trainen en vrij spelen. Hopelijk kunnen we in het voorjaar weer aan de reguliere competitie beginnen."

Nieuws

menu