Ten Hag: punten in tas, op naar dinsdag

Ten Hag: punten in tas, op naar dinsdag ANP

Trainer Erik ten Hag was met name tevreden over de uitslag van het thuisduel van zijn Ajax met Fortuna Sittard (5-2). "De punten kunnen de tas in, op naar dinsdag", doelde hij op het uitduel van dinsdag met FC Midtjylland in de Champions League.

Het spel van Ajax kon Ten Hag tussen twee belangrijke Europese wedstrijden nauwelijks bekoren. "We begonnen ongeconcentreerd", zei Ten Hag. "We komen snel op achterstand omdat iemand langs vier van onze spelers mag lopen en de bal zo maar mag voorgeven. Dan is het een compliment dat we bij rust toch weer voor staan."

"Maar in de tweede helft duurt het veel te lang voordat we dat derde doelpunt maken", vervolgde Ten Hag. "Daarom hebben we alsnog bijna de hele wedstrijd gas moeten geven. Dat was volstrekt onnodig."

Record

Ten Hag brak tijdens het duel met Fortuna ook een eredivisierecord. Ajax scoorde 251 keer in de eerste 82 competitieduels onder Ten Hag. Het oude record was ook in handen van Ajax; Johan Cruijff bleef in zijn eerste 82 competitieduels 'steken' op 250 treffers.

"Dat heb je met een aanvallende coach", lachte Ten Hag die bij zijn aantreden bij Ajax hier en daar werd neergezet als defensieve trainer. "Ik vind het een mooi record. We voetballen voor het publiek en daar horen veel doelpunten bij."

Nieuws

menu