Ten Hag: Ajax heeft weer een sterke groep

Ten Hag: Ajax heeft weer een sterke groep ANP

Als favoriet voor de landstitel start Ajax het nieuwe seizoen in de eredivisie zondag met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. "Vertel me eens wat anders", lachte trainer Erik ten Hag. "Maar PSV, Feyenoord AZ hebben ook niet stil gezeten. Ook FC Utrecht heeft grote ambities."

Ajax moest de afgelopen maanden afscheid nemen van Hakim Ziyech en Donny van de Beek. De kans bestaat dat Nicolás Tagliafico en André Onana voor oktober ook nog vertrekken. "Maar er komt een moment dat we niet meer meewerken", zegt Ten Hag. "We moeten ook aan ons zelf denken. Op een gegeven moment kan je geen goede vervangers meer aantrekken."

"Je verliest vaak je beste spelers", zei Ten Hag. "Maar er zijn ook voetballers bijgekomen", doelde hij op Antony en Mohammed Kudus. "En er zijn weer spelers doorgestroomd", verwees hij naar Perr Schuurs en Ryan Gravenberch. "We hebben ook een heel lange voorbereiding kunnen draaien. Vorig seizoen moesten de spelers na een korte vakantie meteen in de voorronden van de Champions League uitkomen. We hebben nu een sterke groep die misschien nu nog niet zo goed is als op onze top van het vorige seizoen. Maar daar gaan we wel aan werken. We gaan al aardig de goede richting op. Ik ben heel tevreden over onze voorbereiding."

Nieuws

menu